Quantcast

Замърсяването на Южното Черноморие - табу за институциите

Последна промяна на 31 август 2013 в 12:40 10435 9

Замърсяването на Южното Черноморие се оказа табу за българските институции
Замърсяването на Южното Черноморие се оказа табу за българските институции

Институциите вече 6 ден мълчат по случая със замърсяването на Южното Черноморие с неясен химикал, който може да се види и в момента по плажовете ни.

Замърсяването е забелязано още на 26 август /понеделник/ , като до днес са подадени многобройни сигнали до Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) и Басейновата дирекция по управление на водите (ДБУВ), но отговорните институции са започнали проверка едва вчера, а резултати са обещали най-рано в началото на следващата седмица.

 

Веществото е бяло на цвят, гранулоподобно. На пипане е мазно и мирише на петрол. Предполага се, че то е използвано, за да се ограничи или неутрализира нефтен разлив, който се пази в тайна.

Само за няколко дни химикалът от Варна е достигнал бреговете на Синеморец и Приморско. Веществото навярно е изпуснато с тонове в морето, казва Атанас Русев от сдружението “Да запазим Корал”.

До момента не е издадена заповед от компетентните органи и да се ограничи достъпа до "заразените" плажове. Пети ден, в разгара на летния сезон, по плажовете е пълно с хора, които влизат във водата изхвърлила химикала.

Очевидци твърдят, че от морето вече 5 дни изплуват мъртви риби. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.09 2013 в 06:32

Нека някой, ако има желание да събере малко и да донесе в София да ги позамеряме депутатите с това вещество.

01.09 2013 в 00:40

Точно! Логиката им е да не изгоним туристите, като кажем, че има голям петролен разлив. Подобно на логиката - дай да позволим пак пушенето, защото ресторантьорите губят пари.

31.08 2013 в 20:09

Мълчът заради Блядовете дето се изнасят за Сирия. Всичката им работа такава некъдърна и мръсна.

31.08 2013 в 16:45

Марийче, те другарите за Чернобил мълчаха (докато нагъваха храна, внесена специално за тях от чужбина), та един разлив ли да ги притесни?

31.08 2013 в 16:03

Мълчат си както комунистите шибани си мълчаха 6 дни за Чернобил, а населението си се облъчваше най-спокойно...

31.08 2013 в 15:09

Повръща ми се от тея гадове, но въобще не се учудвам след Чернобил.

31.08 2013 в 14:47

Ако замърсителят е да речем Лукойл никога няма да се излезе със становище, то е ясно. Дори и да не са точно те, за толкова дни все щеше да се разбере. Някой се опитва да прикрива факти отново, усеща се. С риск да призова гнева на някои коментаторски личности, ще си го кажа директно:

ФОСТАВКА БОКЛИЦИ

31.08 2013 в 14:34

добре бе от 26 е проблема , онзи ден се задействали , другата седмица резултати, идиоти ли сте бе ако това нещо токсично за толкова време народ може да пострада и колко щети с неясен характер и продължителност да се получат.
май наистина знаят кой е замърсителя иначе са за уволнение всички отговорни органи