Заловиха крадците на даренията за Пепи

Мадлен Шишманова 21 август 2012 в 15:00 1430 0

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

Полицията в Перник е заловила мъжете, които миналата седмица откраднаха от кафене касичката с даренията за лечението на 7-годишния Пепи, съобщиха от МВР.

Кутията за помощи бе поставена от БЧК преди три месеца в магазин в града, но на 7 август бе открадната. В нея е имало 600 лева, предназначени за лечението на малкия Петър Димитров.

Пепи е с тежката диагноза „спина бифида”. Освен това има още 5-6 съпътстващи диагнози. В открадната кутия се събират парите, които са необходими за издръжката на Пепи. Неговата болест се лекува трдно и лечението е много скъпо. Майката на Пепи не работи, за да се грижи за него и получава 188 лева месечно.

Според полицията 24-годишният Е.Д. по прякор Генчо-Лавката с постоянен адрес в Трън, както и 33-годишният Д.Й., сръбски гражданин с постоянно пребиваване в Перник, са крадците на касичката за Пепи.

По-младият мъж е познат на органите на реда с употребата на наркотични вещества, множество кражби и грабежи. Лавката е установен като извършител на повече от 20 престъпления. Осъждан е пет пъти и е изтърпял ефективна присъда от 2,5 години за кражба. Съучастникът му също е известен със своите кражби и прояви на домашно насилие.

 Двамата са задържани за 24 часа с полицейска заповед, като се проверяват и за други престъпления на територията на региона.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови