Зъболекарите ще следят онлайн извършените на пациентите им дейности

Вероника Шербанова 09 април 2013 в 12:29 1895 0

Зъболекар, Снимка: health.bg
Зъболекар, Снимка: health.bg

Зъболекарите ще могат да проверяват извършените на пациентите им дейности през годината в нов интернет портал, съобщиха от Здравната каса.

Досега лекарите по дентална медицина можеха само да установят дали здравноосигурителната книжка на пациента е валидна или не.

От новия портал те ще могат да проверят какви дейности са извършени на пациентите и кои от тях са заплатени от Касата. По този начин ще се предотврати повторното отчитане на една и съща дейност от полагащите се на всеки здравноосигурен в рамките на една календарна година.

Новата услуга вече е достъпна в интернет портала на НЗОК, в секция „Електронни услуги“, обясниха от Здравната каса.

От началото на следващата седмица всеки българин ще има достъп до електронното си пациентско досие, като влизането в системата ще става с уникален код за достъп, издаван след 15 април във всяка Районна здравна каса.

В пациентското досие ще се съдържа информация за изборите на личен лекар от 2000 г. до момента, както и информация за постъпване в болница и извършените при лечението му медицински дейности, като информацията ще се обновява ежедневно.

Предвидено е в бъдеще в досието да бъде включена и информация за посещение на общопрактикуващ лекар и специалист, извършени лабораторни изследвания и дентален статус. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews