Волен блокира Орлов мост, нахлу в БНТ (видео и снимки)

OFFNews 27 юни 2013 в 15:11 14078 72

Волен Сидеров щурмува сградата на БНТ.
Волен Сидеров щурмува сградата на БНТ.

Волен Сидеров пое на бойно шествие из центъра на София, като пътьом блокира Орлов мост със свои съпартийци и сподвижници, а към 15 ч нахлу в сградата на БНТ на ул. "Сан Стефано" 29.

Около 14 ч митинг-шествието начело с лидера на националистите потегли по жълтите павета и спря движението по от площад "Александър I"  пред Двореца в посока парламента. После митингът се отправи в посока Орлов мост и за известно време блокира движението в посола хотел "Плиска".

След Орлов мост митингуващите тръгнаха по улица "Сан Стефано" и спряха пред сградата на БНТ. Сидеров нахлу вътре показвайки само депутатската си карта. Обичайно охраната на БНТ записва данните на посетителите и им издава пропуски, но Сидеров се позова на правото си на законен достъп до сградата в качеството си на народен представител.  Той поиска среща с генералния директор на телевизията Вяра Анкова и бе приет от нея.

Пред телевизията го очакват около 30-40 поддръжници, повечето с бръснати глави и партийни флагове. Има и двайсетина полицаи.

След около час в централата на телевизията, Сидеров излезе и направи изявление за медиите. Той обяви, че разговаря с Анкова и Бойко Василев за "агресивното предаване на протестите" от националната медия. Сидеров се обърна и към демонстрантите от тази сутрин, които "пиха кафе" пред парламента, с думите: "Това да не ви е бащиния, да блокирате центъра на столицата". Сидеров визираше блокирането на две кръстовища днес преди обед - това до Ректората и до Руската църква. Воденото от самия Сидеров шествие днес следобед обаче също блокира част от центъра на София.

Лидерът на националистите се оплака, че срещу централата на партията му всяка вечер групи младежи хвърляли камъни, а по протестите се въргаляли пияни младежи. "Не може разни СДС-та и РЗС-та, които народът ги прати в историята, да искат сега да се върнат на власт на гърба на протестиращите", каза още той.

В есемес до журналисти, изпратен непосредствено преди проявата, атакистите заявиха намерението си да блокират кръстовището на Орлов мост, а след това да обиколят големите телевизии БНТ, бТВ, Нова, Канал 3. 

Въпреки това след "Сан Стефано" митингуващите, вече над 100 души, се отправиха към централата на "Атака" на ул. "Врабча".

Проявата днес не е прецедент в историята на партията. На 23 февруари 2007 година заедно със свои съпартийци Волен Сидеров щурмува редакцията на вестник “168 часа”. Поводът беше публикация във вестника, според която ДПС е платило на “Атака” 1,6 милиона лева преди парламентарните избори. През 2011 година Сидеров се появи неканен в сутрешния блок на bTV. Той се оплака от налагане на цензура, защото в предаването по темата за безредиците в Катуница били поканени всички останали парламентарни групи, но не и представител от „Атака“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!