Входът от Европа - вече без ромско гето

Последна промяна на 16 септември 2012 в 09:35 5417 4

Вече четвърти ден багери събарят ромското гето, което се набива на очи на всеки гост на столицата, идващ от Европа.

То се намираше малко преди Околовръстния път при влизане и беше в повече от окаяно състояние - дрипи висяха на случайни места край пътя, групички деца си играеха на самия бул. "Сливница", познат и като бул. "Европа". Хлапетата дори се бяха научили да "мият" колите в задръстването преди светофара, но избирателно - налагаха услугите си само на автомобили с чуждестранна регистрация.

Жителите на ж.к. "Люлин" обаче не са доволни от промяната, защото всичките 144 жители на гетото се преместват в общински жилища из "Люлин". Все още не е ясно какъв наем ще плащат, нито дали ще се следи стриктно състоянието на новите им домове.

Утре ще бъдат преместени и последните останали в гетото роми, с което приключва работата по заличаването му.

Мини-"кварталът" се появи преди близо 12 години, когато ромите трябваше да бъдат изселени от мястото си на сегашния булевард "Царица Йоанна", защото на тяхно място се вдигаше хипермаркет на една от големите вериги. Тези, които не можаха да докажат собственост на жилищата, бяха преместени в няколко фургона на канала на булевард "Европа". Официално досега там живееха 144 души, но не е ясно колко са били те всъщност.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.09 2012 в 12:03

Сега остава да разследвате защо общината раздава общинските жилища точно по този начин и има ли далавера в това нейно действие.

16.09 2012 в 11:37

За съжаление и аз съм на същото мнение :( Както каза един човек по темата - тези жилища много скоро ще станат "твърде еко".

16.09 2012 в 10:46

"Все още не е ясно какъв наем ще плащат, нито дали ще се следи стриктно състоянието на новите им домове."

Пардон Оффнюз - ясно е. Очевидно е, че НЯМА да плащат. И няма сила, която да ги накара да платят наем.

Но това е белия кахър. Аз знам, че и състоянието на новите им домове няма да се следи стриктно. Даже ви предлагам да направите един експеримент - вие го следете. Хванете си произволно ромско семейство, вижте къде го настаняват и следете апартамента една година. Ама не да влизате вътре и да гледате каква кочина става - просто следете собствеността му. Дано не съм лош пророк, но смятам, че точно след една година ромското семейство вече няма да живее в този апартамент, а самия той ще бъде обявен за продажба на безценица.

16.09 2012 в 09:49

Няма отърване от тия. Досещам се кой може да ги оправи, ама са превзели цял свят. Не си заслужава даже да се говори за такива отрепки. Стига са ревали за помощи, да вземат да си изучат децата.