Варна плаши с нови протести при нередности на 12 май

09 май 2013 в 14:14 2367 4

Протестът във Варна на 17 март 2013 г. Снимка: БГНЕС
Протестът във Варна на 17 март 2013 г. Снимка: БГНЕС

С нови масови протести заплашват във Варна, ако в деня на изборите има подмяна на вота и купуване на гласове.

Участници в грандиозните шествия през март са категорични, че десетки хиляди хора отново ще излязат на улицата при най-малкия знак за манипулации на изборите от страна на различните партии.

Иван Захариев от Отворения обществен съвет на протестиращите съобщи, че по негова информация в морския град мизата за глас стигала 200 лева. Друг участник в съвета - Деян Недялков, сподели, че много от неговите познати заявявали готовност да изтъргуват своя вот. От съвета призоваха всички хора, които шестваха по улиците дни наред, да следят внимателно за нарушения и да сигнализират своевременно. Протестиращите предупредиха, че има опасност вотът на варненци да бъде подменен и сигурен знак за това била неочакваната смяна на временния кмет Христо Бозов с Димитър Николов.

От съвета твърдят, че гласуването на Общинския съвет било незаконно и Николов умишлено е поставен на мястото на Бозов, тъй като той не "играел по свирката" на съветниците. Недоволните са категорични, че местният парламент трябва да се саморазпусне и са обжалвали решенето за смяна на градоналчника в Административния съд. Обжалване е внесено и от Христо Бозов, очаква се произнасянето на съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови