В Пловдив започват работа първите преместени чиновници

Последна промяна на 03 септември 2012 в 08:05 610 0

МИЕТ. Снимка: БГНЕС
МИЕТ. Снимка: БГНЕС

Дирекция „Туризъм" към Министерството на икономиката, енергетиката и туризма от днес започва работа в Пловдив. Прехвърлянето на структурата е част от програмата на правителството за децентрализация на институциите.

Новата сграда на дирекция „Туризъм" се намира в самия център на Пловдив до реновирания Римски стадион. За ремонт на помещенията бяха отделени близо 200 хиляди лева, а от общинското предприятие „Жилфонд" приключиха с работата за три месеца. Кабинетите вече са обзаведени и въпреки че на места текат довършителни дейности, от днес дирекция „Туризъм" отваря врати.

В голямото преместване на администрацията не пожелаха да се включат 12 дългогодишни служители на ведомството и те са освободени от работа, а местата им ще се попълнят след конкурси. В Пловдив се прехвърлиха 14 души, заедно със заместник-министър Иво Маринов. Срещу наем от 40-50 лв. на месец служителите ползват общински апартаменти в новопостроен блок в квартал „Тракия". Те сами обзавеждат домовете си, нямат право и на допълнителни пари за транспорт.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови