Уволненият Войнов: Служебният министър искаше да ме остави

17 април 2013 в 18:59 1726 0

Йордан Войнов, Снимка: БГНЕС
Йордан Войнов, Снимка: БГНЕС

Служебният министър на земеделието проф. Иван Станков не искаше да ме освободи, въпреки че подадох оставка още с встъпването му в длъжност. Това се казва в изявление на подалия оставка днес по искане на премиера Марин Райков шеф на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Министър Станков изяви желание и подкрепа представляваната от мен институция да продължи да работи за повишаване на безопасността и качеството на предлаганите храни на българския пазар, се казва още в изявлението.

По повод решението на премиера да поиска оставката му Войнов пише:

"Тъй като в момента тече проверка във връзка с подписания договор за изпълнение на дейността дезинфекция на превозните средства, влизащи в страната при граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, излязох в годишен отпуск докато приключи проверката. След изказването на служебния премиер Марин Райков, че следва да бъда отстранен заради скандала с дезинфекцията по българо-турската граница, аз депозирам своята оставка като изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните пред министъра на земеделието и храните проф. Иван Станков. Изразявам надеждата си, че Министерството на земеделието и храните и Българската агенция по безопасност на храните ще продължат своята работа в посока на подобряване на качеството на храните на пазара, като считам, че през последните години зададохме правилната посока на работа за контрол и сигурност по цялата верига – от полето до трапезата".

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови