Уорлик: Не са ме отзовали

31 май 2012 в 08:56 974 1

Джеймс Уорлик  Снимка: БГНЕС
Джеймс Уорлик Снимка: БГНЕС

Нямам насрочена дата, когато ще си тръгна, нито пък са ме отзовали преждевременно за нещо, което съм направил. Става въпрос за стандартен процес за американските посланици. Моята съпруга всъщност е в същата ситуация", заяви тази сутрин пред Нова телевизия американският посланик у нас Джеймс Уорлик.

Миналата седмица стана ясно, че за мястото на Уорлик е издигната кандидатурата на Марси Рийс. Уорлик опроверга слуховете, че има конкретен мотив за неговото отзоваване и подчерта, че става въпрос за стандартен мандат за американски посланик. Той обясни, че шистовият газ не е причина за напускането му.  "Аз не съм отговорен за решенията, които трябва да вземат самите българи", категоричен е Уорлик.

„Имаше толкова много статии в пресата и информации в медиите, че си заминавам за нещо, което съм направил – това не е вярно", каза той и обясни, че няма да остане още цяла година в България.

„Става дума за поредица от прегледи, срещи и изслушвания, през които трябва да мине следващият посланик. В моя случай ще си тръгна, когато ще си тръгн. Иска ми се да смятам, че съм бил успешен посланик", каза Джеймс Уорлик.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови