Улица "Кметска гордост" чака 30 години за ремонт

Вероника Шербанова 16 юли 2012 в 13:09 2466 0

Улица
Улица "Кметска гордост" в Русе, Снимка: БГНЕС

Русенци се „радват“ на уникална улица, която живеещите в района наричат „Кметска гордост“, съобщи БГНЕС. Тя се намира в промишлената зона на града и официално носи името „Адмирал Рожденственски“. 

Необичайното име „Кметска гордост“ е дадено от преминаващите ежедневно по нея хора, които очакват улицата да бъде асфалтирана вече 30 години. 

В момента улицата е осеяна с огромни дупки, липсват капаци на шахти, които, за да се избегнат допълнителни инциденти, са запълнени с клони, автомобилни гуми и др. 

Живеещите в района са принудени да ходят с ботуши след всеки дъжд, а средно по 30 автомобила месечно попадат в сервизи заради различни повреди. Те са подавали много жалби в общината, но до момента няма резултат. 

На улица „Кметска гордост“ има и много фирми. Работата им е сериозно затруднена, защото част от автомобилите не могат да стигнат до тях, за да вземат готовата продукция.

За ремонта на улицата са необходими около 10 000 тона асфалт, които общината не може да осигури за една улица. Въпреки това зам.-кметът Свилен Иванов е обещал да започне частично преасфалтиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови