Училищна сграда застрашава живота на деца

Мадлен Шишманова 23 февруари 2012 в 15:51 1909 0

Така е изглеждала сградата на училището, преди да се появят проблемите. Снимка: pernikbiz
Така е изглеждала сградата на училището, преди да се появят проблемите. Снимка: pernikbiz

Сграда, в която се помещават две училища в Перник, застрашава живота на учениците. Покривът тече, от фасадата пада мазилка, учителка разпуснала децата от страх за тях, след като видяла по лампата в класната стая да се стича вода. Родители и учители поискаха затваряне на сградата за ремонт и преместване на учениците другаде.

За проблема алармира председателят на училищното настоятелство и общински съветник в Перник Милена Миланова, цитирана от zaPernik.com.

В сградата учат възпитаниците на двете най-големи училища - основното "Иван Рилски" и природо-математическата гимназия "Христо Смирненски".

"Настояваме за спешни мерки и някой да сложи подписа си, че децата ни ще се върнат живи от училище", каза Миланова, която още в предишния си мандат на съветник алармираше за тежкото състояние на електрическата инсталация в ОУ "Иван Рилски". Родителите са подписали декларация, която ще бъде връчена на отговорните институции на среща утре с областния управител, кмета и председателя на общинския съвет в Перник. Към исканията на родителите се присъединяват и директорите на двете училища, казва Миланова.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови