Турция разби група за наркотрафик с българско участие

OFFNews 20 юли 2013 в 17:13 1754 0

Хероин,  Снимка: БГНЕС, Архив
Хероин, Снимка: БГНЕС, Архив

Полицията в Истанбул разкри група за наркотрафик, състояща се от български, македонски, ирански и турски граждани в квартал Есенюрт, съобщи bTV. Групата е била следeна в продължение на 3 месеца, докато подготвяла прехвърляне на пратка хероин от Иран през Турция за България и Европа.

Отначало полицията предприела операция в дома на иранския гражданин Дервиш С.Н., за когото се твърди, че е шефът на групата. Докато полицаите обискирали къщата, забелязали, че два пакета били изхвърлени от прозореца в градината. Те съдържали 1 кг хероин. При обиска на колата на иранеца открили още 4 кг и 100 грама хероин.

След като снели показанията на иранеца, полицаите предприели операция на посочени от него адреси в Истанбул. Задържани били четирима души, сред които един българин - гражданин Милен Г.Х. Задържани са също един македонски и двама турски граждани. 

Всички от групата са задържани в затвор по обвинение в трафик на наркотици.

При втора операция срещу наркотрафиканти в Истанбул - в квартал Фатих, са били заловени 9 кг хероин, скрит в две луксозни коли с българска регистрация. Заедно с тях били открити 18 350 евро. Задържани са общо 6 души, двама от които - българи. Имената им не се съобщават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови