Туристическият бранш си хареса за шеф Елена Иванова

13 юни 2013 в 14:39 2193 1

Елена Иванова
Елена Иванова

Представители на няколко браншови организации в туристическата сфера издигнаха свой кандидат за шеф на Агенцията по туризма.

В четвъртък в писмо до медиите те номинираха Елена Иванова, която е председател на Съюза на собствениците в Слънчев бряг и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Писмото е изпратено до министър-председателя и е подписано от Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Българска асоциация на туристическите агенции (БАТА), Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), Съюз на инвеститорите в туризма (СИТ), Българска туристическа камара, Съюз на собствениците – Слънчев бряг, Съюз на хотелиерите – Велинград, Съюз на хотелиерите – Смолян, Софийска браншова организация на ресторантьорите, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Девин, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Поморие, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Банско и др.

По време на управлението на кабинета "Борисов" туризмът бе под шапката на Министерството на икономиката, а чиновниците в ресора бяха преместени в Пловдив като част от стратегията за децентрализация на държавната администрация. Новите управляващи от БСП и ДПС решиха да отделят туризма в самостоятелна държавна агенция, като още не е ясно дали нейното седалище ще е в София или в Пловдив. 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков