Трамвай №8 с променен маршрут

Мадлен Шишманова 22 септември 2012 в 10:26 4443 0

Трамвай. Снимка: Архив
Трамвай. Снимка: Архив

Трамвай №8 ще се движи с променен маршрут по време на уикенда. Причината е ремонт на релсовия път, контактната и кабелна мрежа. Ето защо се спира движението по линията на трамвай №8 в участъка от спирка Вагон-ресторант до трамвайно ухо Люлин, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Промяната в движението ще е за времето от 5 до 16 часа на 22 и 23 септември.

По време на ремонтните дейности трамваите по линия №8 ще се движат от Съдебна палата до ж.к. „Западен парк", а след 16 часа - по нормалния си маршрут.

Разкрива се временна автобусна линия №8-ТМ с маршрут от трамвайното ухо „Люлин" по бул."Добринова скала", бул."Д-р Петър Дертлиев", „Панчо Владигеров", бул."Царица Йоанна", бул."Булина ливада", бул."Ал.Стамбалийски", бул."Вардар" и по бул."Царица Йоана" по маршрута двупосочно.

Автобусите ще спират на съществуващите автобусни и трамвайни спирки и на временните такива както следва: - двупосочна на кръстовище бул."Царица Йоанна" и ул."Луи Пастьор". - Еднопосочни: на ул."Булина ливада" при бл.63 в посока център на бул."Царица Йоанна" на 50 м след левия завой от бул."Вардар" и на бул."Панчо Владигеров" на 100 м след бул."Захари Стоянов" в посока ж.к."Люлин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови