Трайчо Трайков обмисля участие в Реформаторския блок

Елица Мартинова 01 август 2013 в 11:06 2981 21

Министър Трайчо Трайков, по чието предложение България първо подкрепи ACTA, а днес, пак по негово предложение, се отказа от ратификация на споразумението. Снимка: БГНЕС
Министър Трайчо Трайков, по чието предложение България първо подкрепи ACTA, а днес, пак по негово предложение, се отказа от ратификация на споразумението. Снимка: БГНЕС

Бившият икономически министър Трайчо Трайков обмисля да влезе в Гражданския съвет на Реформаторския блок.

Бившият министър на икономиката и енергетиката сподели пред OFFNews, че е обсъждал идеите си с новия десен блок, но засега не членува в него.

"И аз като хиляди други българи се притеснявам за бъдещето на страната ни и мисля за форма, под която прогнилата система може да бъде променена. Реформаторският блок дава такава заявка и аз съм обсъждал идеите си с тях, въпреки че не съм член на никоя от партиите в него", обясни Трайков.

Източници на OFFNews също потвърдиха, че с Трайков са водени разговори. До момента обаче той не е потвърдил участието си.

От Реформаторския блок обявиха създаването на Граждански съвет към обединението си миналия петък.

Целта на инициативата е да се пренапише обществения договор и да се даде възможност за пряко участие на гражданите в политиката.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева коментира, че политическата криза в страната налага партиите да отстъпят крачка назад, за да отворят място за гражданските искания.

Гражданският съвет ще участва активно в решенията на формацията, обещават от Реформаторския блок.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!