"Техномаркет", "Български пощи" и "Зора" искат да доставят тв декодери за бедните

OFFNews 13 август 2013 в 17:16 3741 0

На хората с право на помощи за отопление държавата ще даде по 60 лв. за т.нар. set-top box. СНИМКА: sxc.hu
На хората с право на помощи за отопление държавата ще даде по 60 лв. за т.нар. set-top box. СНИМКА: sxc.hu

Офертите на фирмите кандидати за доставка на тв декодери за бедни бяха отворени днес в Министерството на транспорта и съобщенията.

Кандидатите са 3 - веригата за техника "Зора", "К енд К електроникс" (собственик на "Техномаркет") и "Български пощи". Трите компании кандидатстват за 1, 2 или 3 от общо трите обособени в конкурса позиции.

По позицията за територията на Северен централен район (с административни центрове на области Велико Търново, Габрово, Русе, Разград, Силистра) са постъпили предложения от „Български пощи“ ЕАД и „К и К електроникс”. 

За Югозападен район (Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град с изключение на „Оборище“ и Софийска област) оферти са подали „Български пощи“ ЕАД и „К и К електроникс”. 
Трима са кандидатите за изпълнител за територията на Югоизточен район (Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол) - „Български пощи“ ЕАД, магазини „Зора“ и „К и К електроникс”. 
Предстои преглед и оценка на документите, след което ще бъдат отворени ценовите предложения.

В останалите три района конкурсът вече приключи. Там гражданите с право на безплатни декодиращи устройства вече могат да си ги получат, след като вземат безплатен ваучер от пощенските клонове по места. Конкурсът за 

Заради забавения конкурс за доставка на декодери на над 80 000 правоимащи граждани най-вероятно датата за старт на цифровизацията (1 септември) ще бъде отложена. Обещанията на министерството на транспорта са конкурсът да бъде проведен в максимално кратък срок и победителите да бъдат ясни до края на месеца. Дори тогава обаче е възможно конкурсът да бъде обжалван в съда и това би отложило изпълнението на поръчката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови