Цветлин Йовчев: Оставка на правителството ще хвърли страната в криза

28 юни 2013 в 08:35 2710 24

Цветлин Йовчев. Снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев. Снимка: БГНЕС

Непростима грешка ще бъде, ако под влияние на емоцията хвърлим държавата в криза. Ако в момента правителството хвърли оставка и след няколко месеца има ново правителство, обстановката няма да бъде по-спокойна. 

Това каза в ефира на bTV вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, който коментира протестите в страната. 

"По-стабилна ли ще бъде икономиката, ще се осъществят ли реформи, за да бъде подпомогнат бизнесът, по-добре ли ще с отрази това на сигурността?“, попита той. Безработицата е висока, потреблението е ниско, каза още Йовчев. 

По думите му за момента е най-важно да се намери "подходящата платформа на диалог" между протестиращите и институциите. "Когато разрушим институциите и оставим нещата да се движат единствено от хората, които нямат никакво друго представителство освен протеста навън, нали разбирате колко малка е стъпката и някой да започне да призовава за по-лоши неща", каза министърът. 

На въпрос какво ще стане, ако депутатите не отидат три дни на работа, той отговори - като не отидат три дни на работа, ще си тръгне правителството. „Трябва да имаме едно изключително отговорно поведение всички. Аз ще се държа отговорно спрямо гражданите”, каза още той.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!