Цветлин Йовчев и Даниела Бобева вече са вицепремиери

Елица Мартинова 27 юни 2013 в 11:39 2203 1

Цветлин Йовчев, Снимка: БГНЕС
Цветлин Йовчев, Снимка: БГНЕС

Парламентът подкрепи предложението на премиера Орешарски министърът на отбраната Цветлин Йовчев да заеме поста и на вицепремиер. Заместник на министър председателя става и Даниела Бобева. Тя ще бъде министър без портфейл и ще се занимава с икономическите въпроси на страната.

По време на дебатите от пленарна зала отсъстваше ПГ на ГЕРБ и обсъжданията протекоха почти без възражение. Единствено депутатите на "Атака" изразиха съмнение, че вътрешният министър Цветлин Йовчев трябва да стане вицепремиер. Според тях той не се е справил адекватно с напрежението покрай протестите.

"Ще подкрепим предложението за промени в кабинета.  Не коментирам предишния финансов министър – счетоводител от Щатите, който купуваше „ноу хау” и продаваше „донт ноу”. Предишният вицепремиер се занимаваше с глупости”, заяви депутатът на "Коалиция за България" Петър Кънев. По думите му назначението на Даниела Бобева дава ясни индикации, че кабинетът "Орешраски" смята да работи за подобряване на икономиката.

"Подкрепяме промените, които предлагате, с аргументите, че са целесъобразни, прагматични, необходими. Кабинетът и ние, партиите, които подкрепяме кабинета, ще си свършим работата, за да има резултатът, който очакват българските граждани", допълни колегата си Корнелия Нинова.

От "Атака" също изразиха подкрепата си за назначението на Бобева в кабинета. Те отново изтъкнаха, че дневният ред на държавата изисква приемането на незабавни социални мерки. Депутатът Николай Александров подчерта, че партията му ще следи изкъсо дали кабинетът изпълнява задълженията си.

"Благодаря на г-н Орешарски, че рискува с мен, защото когото и да предложи, много рискува. Ако съм постигнала нещо в работата си досега, то не се дължи на мен, а на хората, с които съм работила. В България има прекрасни специалисти и вероятно сега някои от тях са на площадите, защото не могат да участват достатъчно в управлението. Аз вярвам в българската икономика и съм убедена, че тя има нужда от радикални реформи, а те могат да станат единствено с работещ парламент. Аз самата съм участвала в служебен кабинет. Недостатъкът на служебните правителства е, че нямат работещ парламент. Реформите, за които всички говорим, имат нужда от работещ парламент. Чудеса в икономиката не стават и знам, че каквото и да направим, плодовете му няма да бъдат набрани веднага", каза в речта си новият вицепремиер Даниела Бобева.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх