Татяна Дончева прави ново крило в БСП

Елица Мартинова 16 юли 2013 в 09:54 5420 8

Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС
Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС

До есента в лявото политическо пространство ще бъде създаден нов субект, който ще обедини червените срещу олигархията. Това съобщи пред БНТ бившият депутат на БСП Татяна Дончева и уточни, че целта на новата формация е да събере хората с леви убеждения, които не са съгласни с ръководството на столетницата.

„Започнали сме да работим върху нещо, което да приключи отношенията ни с "Позитано" по цивилизован начин, така че да се погрижим за тази част на левицата, която не иска да бъде обвързана с олигархия. До септември - октомври ще се извършат организационните упражнения, за да покажем субекта", уточни Дончева.

Тя бе категорична, че при сегашното си ръководство БСП не изразява нагласите на лявомислещите хора в страната. Дончева предрече на Станишев и хората му мрачна съдба, която по думите й ще наподобява тази на тъмносиния лидер Иван Костов.

Бившият червен депутат коментира, че пътищата пред БСП са два – или да смени ръководството си, или да създаде нова формация. Според Дончева обаче първият вариант на практика е невъзможен, защото Станишев ще се опита да задържи властта на всяка цена.

Социалистката обяви, че ще се опита да обедини във формацията си именно хората, които имат леви убеждения, но не са съгласни с настоящото ръководство на БСП.

„Моят живот мина в опити да променям нещо в левицата. Създаването на нови субекти трябва да отговори на нуждата да претъснем зависимостта с олигархията“, каза Дончева.

Тя прогнозира още, че пренебрежението, с което кабинетът се отнася към протестите, ще им изиграе лоша шега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!