Световен ден на множествената склероза

29 май 2013 в 18:31 2311 1

Множествена склероза
Множествена склероза

По повод Световния ден на едно от най-социалнозначимите заболявания – множествената склероза (МС), днес се проведе кръгла маса по темата с акценти върху лечението и трудовата заетост по време на криза.

Фондация „МС Общество България” представи 20-минутен филм с три лични истории на хора, съгласили се да споделят своите преживявания преди и след диагностицирането, както и своя начин да преодоляват трудностите. Издаден е и наръчник за пациенти с МС за протичането на заболяването, терапевтичните възможности, включително и алтернативните методи на лечение, съвети при пътуване, съхранение на лекарствата и друга полезна информация. Всичко това може да бъде прочетено на сайта Световен ден на множествената склероза на фондация МС общество България – worldmsday.msobg.org

На страницата на фондацията www.msobg.org съвети могат да потърсят работещи, получили диагноза МС, за своите права и за начина, по който да уведомят своя работодател, както и добросъвестни работодатели, желаещи да направят достъпна работната среда за свои служители с това заболяване, което в никакъв случай не води автоматично до отказване от трудова дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!