Студенти възроптаха срещу назначение на новия министър в Александровска болница

17 юли 2013 в 14:43 3905 7

Деканът на МФ проф. Марин Маринов
Деканът на МФ проф. Марин Маринов

Бившата шефка на АГ болница "Шейново" и настояща здравна министърка Таня Андреева назначи бивш колега гинеколог в ръководството на "Александровска". За да настани д-р Сема Фаикова-Колева в Съвета на директорите на иначе университетската болница, в която няма АГ, министърката е отстранила от него декана на Медицинския факултет проф. Марин Маринов.

Днес Студентският съвет на Медицинския унивеситет-София се обяви в писмо до медиите срещу назначението, заради което управата на университетската болница остава без представител на академичната общност.

Според подписалите писмото назначението буди недоразумение и поради факта, че в "Александровска" никога не е имало специалност "Акушерство и гинекология".

"Категорично не приемаме и твърдо възразяваме срещу политически или приятелски назначения в университетските болници в цялата страна. Няма да позволим подмяната на нашите преподаватели със случайни хора. Настояваме министърът на здравеопазването незабавно да ревизира решението си. Призоваваме д-р Таня Андреева да възстанови академичното представителство в съвета на директорите на УМБАЛ „Александровска”, пишат от Студентския съвет на МУ.

От здравното министерство не коментираха казуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови