Стопанисването на Слънчев бряг стигна до съд

19 август 2012 в 14:40 1942 2

Слънчев бряг. Снимка: БГНЕС
Слънчев бряг. Снимка: БГНЕС

Задълбочава се проблемът с инфраструктурата в курортния комплекс „Слънчев бряг".

Искова молба  за определяне на собствеността на част от улици и алеи в зона „Изток" ще внесе в Районен съд-Несебър местната община. Това съобщи кметът Николай Димитров по време на среща с хотелиери, организирана от Съюза на собствениците в Слънчев бряг, цитиран от news.bg.

Исковата молба ще бъде внесена в съда на 21 август, посочи адвокат Таня Дамянова. По този начин предприемаме действия и процедури от страна на общината в посока решаване на проблема със собствеността, стопанисването и поддръжката на инфраструктурата в зона „Изток" на комплекса, обясни тя.

Юридически екип на Съюза  е изготвил правен анализ по проблема. Друг вариант е държавата да обяви в ликвидация Слънчев бряг АД, каза Димитров. Слънчев бряг е дружество, което е изчерпано от към съдържание и не развива никаква дейност, допълни той.

Според хотелиерите Слънчев бряг трябва да се отдели като самостоятелен курорт с отделно управление, а община Несебър да поддържа и стопанисва инфраструктурата му. Хотелиерите отново подчертаха, че цели централни алеи  и улици  не са осветени през нощта, не се поддържа чистотата в курорта, проблеми има както с шума, така и със спазването на обществения ред и сигурност.

Хотелиерите ще предложат на ресорното министерство да бъде създаден специален държавен орган, който да следи за шумаот заведенията и този орган да има правото да ги затваря при нарушение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки