Станишев: Некадърността на ГЕРБ принизи всички българи

Елица Мартинова 30 април 2013 в 13:03 3012 22

Сергей Станишев и Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев и Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС

„Това тотално некадърно правителство на ГЕРБ принизяваше самите български граждани със своята некомпетентност и промиването на мозъци“. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след съвместния брифинг с председателя на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода.

„Хората в България трябва да имат самочувствието и вярата, че могат да променят нещата.

Ние имаме амбицията, че можем да променим мрачното статукво в България - това отчаяние, до което ГЕРБ докараха всички българи - пенсионери, безработни, млади хора, дори бизнесмени“, допълни още Станишев.

Той изтъкна, че съдействието, което Групата на Социалистите и Демократите в ЕП оказват на БСП е реално, за разлика подкрепата, която генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес декларира за ГЕРБ.

„Ханес Свобода беше в Пловдив, участваше активно и лично в кампанията. Много други зам.-председатели на групата отидоха в други райони, за да се срещнат с хората, за да им кажат, че европейските прогресивни социалисти защитават демокрацията. Това е така, защото социалистите сме последователни“, заключи лидерът на БСП.

След брифинга със Свобода Станишев коментира идеята за рестарт на проекта „Белене“, която е заложена и в управленската програма на левицата.

„Изучавал съм много внимателно параметрите на проекта „Белене“, убеден съм, че е икономически изгоден. Никой не е казал, че след пораженията от Борисов съживяването на проекта ще бъде лесно, трябва да се изготви нова оценка, да се актуализира цената“, коментира лидерът на БСП и допълни: Ако искаме постоянно да се мерим с модела, в който потреблението е свито и икономиката на страната куца, добре – няма да строим „Белене“, нито нещо друго. Ще закрием всичко, което работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!