Станишев: Некадърността на ГЕРБ принизи всички българи

Елица Мартинова Последна промяна на 30 април 2013 в 13:03 2585 22

Сергей Станишев и Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев и Ханес Свобода, Снимка: БГНЕС

„Това тотално некадърно правителство на ГЕРБ принизяваше самите български граждани със своята некомпетентност и промиването на мозъци“. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев след съвместния брифинг с председателя на Групата на Социалистите и Демократите в ЕП Ханес Свобода.

„Хората в България трябва да имат самочувствието и вярата, че могат да променят нещата.

Ние имаме амбицията, че можем да променим мрачното статукво в България - това отчаяние, до което ГЕРБ докараха всички българи - пенсионери, безработни, млади хора, дори бизнесмени“, допълни още Станишев.

Той изтъкна, че съдействието, което Групата на Социалистите и Демократите в ЕП оказват на БСП е реално, за разлика подкрепата, която генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес декларира за ГЕРБ.

„Ханес Свобода беше в Пловдив, участваше активно и лично в кампанията. Много други зам.-председатели на групата отидоха в други райони, за да се срещнат с хората, за да им кажат, че европейските прогресивни социалисти защитават демокрацията. Това е така, защото социалистите сме последователни“, заключи лидерът на БСП.

След брифинга със Свобода Станишев коментира идеята за рестарт на проекта „Белене“, която е заложена и в управленската програма на левицата.

„Изучавал съм много внимателно параметрите на проекта „Белене“, убеден съм, че е икономически изгоден. Никой не е казал, че след пораженията от Борисов съживяването на проекта ще бъде лесно, трябва да се изготви нова оценка, да се актуализира цената“, коментира лидерът на БСП и допълни: Ако искаме постоянно да се мерим с модела, в който потреблението е свито и икономиката на страната куца, добре – няма да строим „Белене“, нито нещо друго. Ще закрием всичко, което работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2013 в 13:32

Също така той намали и неустойките по тези договори, действията му категорично успяха да ни защитят като потребители на мобилни услуги. Успех!

04.05 2013 в 13:31

Да благодарим на Московски за това, че успя да намали тарифите на роуминга и да му пожелаем успех, за да може да работи в полза на обществото и на гражданите като потребители на различен род услуги.

04.05 2013 в 10:22

виждам, че името Ивайло Московски се споменава често това говори добре, защото хората са осъзнали, че това беше министър, който изпълняваше качествено позицията си и успя да усвои ефективно средствата по транспортните програми и да урегулира административно базата за електронното правителство.

04.05 2013 в 10:17

Този чува ли се какво говори, безумен некадърник си ти и твоето управление, дето натрупа толкова загуби в БДЖ и добре, че беше Московски та да ги намали- говорим за милиони и добре, че беше той, за да спре поставената от вашето управление практика на незаконни обществени поръчки.

03.05 2013 в 16:33

Обаче и червените и ВМРО хич не си почиват.Днес в Царево имаше шествие с музика на ВМРО и раздаваха вестници със странно "проучване", което цитираше 1ва позиция за Червените.Та ми щукна тея да не са се коалирали с БСП.Всички са измамници ..Само Московски наистина си заслужава.ББ също ме разочарова малко, но продължавам да му бъда привърженик !

03.05 2013 в 11:36

Естествено,че би било най-добре.ама той има мисия тук да облъчва българския народ.Нали знаеш от къде му дърпат конците?А,относно Московски-права си!

03.05 2013 в 10:43

Според мен би било най-добре господин Станишев да си замине за любимата Русия и да спре да занимава българския народ с комплексите си.ГЕРБ са партията,която ме респектира и има защо.Има кадърни хора като Московски.Погледнете навсякъде - всички го обичат и ценят !

03.05 2013 в 10:42

Тоя

02.05 2013 в 10:21

Братушки, спрете с ПРопагандата, че сте жалки, както и да ви погледне човек.Оставете властта в ръцете на Московски и Борисов, не се бутайте там, където нямате работа.

30.04 2013 в 22:22

Станишев е лидер и говори - това му е работата, но и Орешарски доста изказвания има и който се интересува, ги чете.