Станишев: ГЕРБ цели да провали дълбоките промени в ЗОП

Нели Чолашка 27 септември 2013 в 10:41 1850 14

Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)
Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)

„Задайте си въпроса на какво пречат тези циркове, които се разиграват. Пречат на приемането на много сериозни и дълбоки промени в Закона за обществените поръчки, които бяха изцяло контролирани от един тесен кръг на ГЕРБ", обяви лидерът на БСП Сергей Станишев, след като заседанието на парламента пак се провали заради отсъствието на депутатите от ГЕРБ и от "Атака".

Промените, които са внесени от Министерски съвет, създават конкурентност, помагат и дават шанс на малки и средни фирми да участват в обществените поръчки, уточни Станишев.

По думите му поведението на ГЕРБ показва политическото им безсилие.

Той повтори тезата си от вчера, че нежеланието на ГЕРБ да присъства на дебатите по вота и на тези за оставката на Миахил Миков сочат подкрепа за правителството и Миков.

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ се държи като обидено дете в детска градина, коментира лидерът на БСП поведението на Бойко Борисов. Той го обвини още, че е превърнал групата си в катун.

„Не знам на какво се базира изводът, че „Атака” диктува дневния ред. Когато ГЕРБ реши да не влезе в пленарна зала, кворумът зависи от „Атака”. Това е факт. Това не означава, че „Атака” определя дневния ред. Попитайте г-н Бойко Борисов защо придава такава тежест на „Атака”, коментира лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Това, което се случва в момента, е удар срещу парламентаризма въобще. Достатъчно е сложна конфигурацията след изборите, виждате, че и в други страни изборите не определят най-лесния път н политиците, но те търсят съгласие.

У нас е обратното – деструкция и съсипване на парламентаризма. Парламентаризмът не е въпрос на подаване на ръка. Той е осъзнати ценности на конституционния модел” обяви председателят на парламента Михаил Миков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews