Станишев: БСП е в добра кондиция, София не е България

Елица Мартинова 16 юли 2013 в 14:44 5873 59

Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

"БСП е в добра политическа и обществена кондиция, получаваме добра информация от структурите по региони. В БСП нараства схващането, че София не е България. В партията има голямо желание за публични изяви, но ръководството ги възпира, защото няма нужда от противопоставяне на граждани с други граждани". Това заяви на пресконференция във вторник председателят на столетницата Сергей Станишев.

Той подчерта още, че протестите погрeшно се наричат "национални", защото всъщност са само "софийски".

"Това са софийски протести, протести на хората, поддържащи традиционната десница или новата десница. Те не са в контекста на това, което прави левицата", убеден е Станишев.

Той определи като "напълно неправилно" схващането, че кабинетът "Орешарски" не се вслушва в исканията на протестите. По думите на червения лидер действията на правителството ясно показват, че управляващите имат желание да предприемат конкретни мерки, с които да удовлетворят исканията на хората.

Диалог с ГЕРБ

Станишев обясни още, че левицата е готова за диалог с ГЕРБ, но само ако бившите управляващи се върнат в Народното събрание.

"Готови сме да водим разговори с ГЕРБ в рамките на Народното събрание. Ако искат в зала "Запад", ако искат в зала "Изток", ако искат в пленарна зала. Това е съвсем нормално и дори наложително", коментира Станишев.

Думите му са косвен отговор на заявката на експремиера Борисов, който през уикенда намекна, че ГЕРБ са готови да преговарят с левицата.

Станишев подчерта, че за страната е важно бившите управляващи да се включат в дебати по различни ключови теми. В това число, по думите му, влизат справянето с кризата, разплащането на държавата с частния сектор, подпомагане на малкия и среден бизнес и усвояване на европейските средства през следващия програмен период.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!