Стълб падна върху кола в София (снимки)

Елица Мартинова 21 август 2013 в 19:34 3473 4

Лампа падна върху автомобил в столичния квартал
Лампа падна върху автомобил в столичния квартал "Изток"

Осветителен стълб се е срутил върху паркирана до него кола в сряда по обед, научи OFFNews. Няма пострадали хора, нанесените щети са само по автомобила.

Инцидентът е станал около 12 ч. в сряда в кв. „Изток“, на кръстовището между ул. „Пиер Дегейтър“ и ул. „Самоков“.

OFFNews се свърза със собственика на автомобила Сава Динев, който е разбрал за пострадалия си автомобил от полицията. Той разказа, че падналият стълб е сравнително малък и от него виси електрически проводник. По думите на Динев този проводник виси толкова ниско, че човек с нормален ръст може да го достигне.

„Още снощи забелязах, че стълбът е накривен. След инцидента днес съсед ми разказа, че вчера по улицата е минал камион, превозващ дограми, който е закачил проводника и така е изкривил стълба. И придружено с днешния вятър, стълбът просто се е срутил“, е заключението на Динев.

Той заяви, че е притеснен не заради щетите по колата си, а от факта, че проводниците в града са поставени на опасно ниско разстояние.

„До нас има две детски площадки, където всеки ден играят много деца. Заради случката си задавам въпроса с какво качество се строят стълбовете по улицата и кой ще е отговорен, ако стане инцидент. Имаме късмет, че щетите са само по колата, в противен случай най-малкото, с което щяхме да се разминем, са спукани глави“, коментира Динев.

Той обясни още, че ще търси правата си, но не е оптимист за развръзката на случая.

OFFNews потърси позицията и на районния кмет на Община "Изгрев" Цветомир Жеков. Той обясни, че още днес ще изпрати свои служители за оглед на мястото на инцидента. Районният кмет изрази загриженост от предупреждението, че проводниците са поставени прекалено ниско и обеща да потърси отговорност от ЧЕЗ, ако това бъде установено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови