Спират топлата вода в София заради ремонти

Нели Чолашка 05 юли 2012 в 16:50 6736 0

От 15 до 60 дни квартали в София ще са без топла вода през лятото. Снимка: БГНЕС
От 15 до 60 дни квартали в София ще са без топла вода през лятото. Снимка: БГНЕС

Топлата вода в София все пак ще бъде спряна заради подмяна на тръби, съобщи шефът на "Топлофикация-София" Стоян Цветанов.

Преди месец беше обявено, че столичани ще останат без топла вода заради дългове на "Топлофикация" към "Булгаргаз", но общинската фирма и доставчикът на газ за пореден път се разбраха за разсрочено плащане.

Дружеството ще ще започне подмяната на 32 км тръби в София и това ще доведе до спиране на топлата вода от 15 до 60 дни за различните квартали на града. Екипите щели да работят на 44 обекта едновременно.

Това донякъде напомня на прословутите профилактики на "Топлофикация", заради които всяко лята в София беше спирана за две седмици водата в различните квартали по график.

Централите в „Овча купел” 1 и „Овча купел” 2 в момента са спрени и се рехабилитират. Абонатите към тези централи няма да имат топла вода до 16 юли.

Най-дълго без топла вода ще бъдат кварталите "Гео Милев" и "Лозенец", където се предвижда ремонтите да започнат от 1 август и да продължат до края на септември.

За около 15 дни ще бъдат спрени ТЕЦ "София-Изток" - от 1 до 15 август,  а ТЕЦ "София" - от 16 август до края на месеца."Топлофикация-София" обещава да приключи с ремонтите до 30 септември.

Клиентите ще бъдат уведомявани за спирането на топлата вода 15 дни предварително. Съобщения ще бъдат поставяни на входните врати на кооперациите, ще бъдат описани и в съобщенията за месечните сметки.

"Тези ремонти трябва да ги правим, за да може компанията да работи нормално. Ако не инвестираме в мрежата и не я рехабилитираме, означава да оставим една част от нашите клиенти на студено през зимата”, оправда спирането на топлата вода Стоян Цветанов, цитиран от "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!