Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Спешно! Трябват още доброволци за Бистрица!

Владимир Йончев 06 юли 2012 в 10:57 15456 30

Пожарникарите трябва да секат още просеки. Снимка: Мариян Маринов
Пожарникарите трябва да секат още просеки. Снимка: Мариян Маринов
Спешно са нужни още доброволци за гасенето на пожара на Витоша, съобщиха от щаба, който ръководи гасенето. След като вчера премиерът Бойко Борисов обяви, че пожарът е угасен, днес сутринта пред кметството в Бистрица отидоха само 20 души. Ново огнище на пожара обаче се възпламени отново. За да го локализират пожарникарите започнаха да прокарват нова просека, дълга 80-100 метра. Кметът на Бистрица Николай Гюров се обърна към форума OFFRoad-Bulgaria.com спешно да осигури АТВ с кош, за транспортиране на товари през тесни просеки. Много се надявам доброволците да дойдат до 12 часа. В момента огнището не е голямо, можем бързо да го локализираме, нужна е малка, но спешна помощ. Ако успеем, нека тези, които са дошли по-късно не се сърдят, каза още кметът.

Желаещите трябва да се до 12.30 часа в кметството на селото, за да бъдат записани. Доброволците да са добре екипирани, призовават от координационния щаб по гасенето на пожара.

Нововъзпламенилите се огнища на пожара са 4. Не са големи, но са пръснати, съобщиха очевидци, които ги наблюдават от Бистрица.

"Нестле" веднага се отзова на молба на доброволци и обеща веднага да дари вафли. В момента доброволците търсят кола, която да вземе вафлите от фирмата в Люлин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!