Спасиха живота на учителката, опитала да се самоубие

Александра Маркарян 19 декември 2012 в 08:58 4134 4

Илияна Иванова
Илияна Иванова

Състоянието на учителката Илияна Иванова, опитала да се самоубие, се подобрява. Животът ù е вън от опасност. Тя вече не е в кома, контактна е, но не е напълно адекватна, каза доц. Маргарита Гешева - началник на клиниката по токсикология в "Пирогов".

48-годишната Илияна Иванова бе приета в спешната болница на 18 декември сутринта в критично състояние - с алкохолно отравяне, с медикаментозно отравяне и в хипотермия, след като е лежала часове на пода в банята си. В кръвта ù са открити 1,46 промила алкохол и таблетки "Карбомазепин" и "Коаксил".

Илияна Иванова бе отстранена от училището, в което преподаваше - 130-о в София, след като влезе в нетрезво състояние в час на колежка, пя и танцува пред учениците.

Пред наш репортер децата, присъствали на сценката разказаха, че учителката е пяла песента Gangnam Style на корейския изпълнител Psy.

Случката предизвика вълна от противоречиви коментари.

Малко след нея се разбра, че Иванова има много тежка съдба. Мъжът ù бил болен от епилепсия и тормозел нея и трите им деца. Наскоро починал и тя трябвало сама да се справя с отглеждането на децата си.

Иванова публикува покъртително писмо, в което се извини за поведението си. Съюзът на българските учители започна да събира помощи за нея.

Външният министър Николай Младенов обаче написа във Фейсбука си: “Респект и уважение обаче означава и спазването на най-високите професионални стандарти. Един от които е — не ходи пиян на работа. А ако ходиш — ти си си виновен и си носиш последствията, не някой друг.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови