Спасиха 18 души от наводнен подлез във Варна

27 юли 2012 в 09:26 3709 2

Авария на ВиК на Варненското дружество потопи автобус. Снимка: БГНЕС
Авария на ВиК на Варненското дружество потопи автобус. Снимка: БГНЕС

Пожарникари спасиха 18 души от наводнен подлез във Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Тази сутрин в 6,30 часа се е спукал главен водопровод във Варна. Изтичащата от него вода е започнала да се събира в подлез на кръстовище между булевардите „Васил Левски” и „Княз Борис І”.

Водата е блокирала в подлеза автобус с 18 души. Автобусът е пътувал по редовната линия 31 А в посока курорта „Св. Константин и Елена”.

Шофьорът на блокирания автобус не е преценил достатъчно добре дълбочината на събралата се вода и превозното средство е заседнало. Своевременната реакция на шофьора на автобуса, диспечерът на компанията и адекватното поведение на пътниците, са дали възможност всички да слязат невредими от автобуса и да се отдалечат, преди той да остане изцяло под вода, съобщиха от превозвача.

Водачът на автобуса, диспечер и пътуващи едновременно са подали сигнал за инцидента на тел. 112.

Изпратени са три екипа от пожарникари и спасители, които са изнесли на ръце хората от автобуса през водата. Няма пострадали.

По информация на МВР наводнението е причинето от спукана тръба, част от централния водопровод.

„Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД започва отстраняване на аварията, за да няма нарушения на водоподаването в бъдеще, след което ще предяви претенции за покриване на разходите от фирмата, строила водопровода. Направена е изолация на мястото на повредата. Районите Горчива чешма до Златни пясъци и кв. „Виница” са включени на алтернативно захранване.

Заради наводнението междуградски автобус е заседнал. Предстои изваждането му. Движението в района на кърстовището временно е спряно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!