Социолози: Ще имаме непартиен кабинет, Борисов избра губеща позиция

10 януари 2013 в 10:00 3750 8

Мира Радева, Снимка: БГНЕС
Мира Радева, Снимка: БГНЕС

Новото българско правителство най-вероятно ще е непартийно. Който и да спечели изборите, няма да има достатъчно мнозинство да управлява самостоятелно.

Около това мнение се обединиха социолозите Андрей Райчев, Мира Радева и Васил Тончев в студиото на TV7

"Борисов доказа, че може да управлява самостоятелно, а БСП е склонна да прави коалиции. Това обаче не поставя социалистите в по-изгодна позиция", каза Андрей Райчев. "Негативните спомени от управлението на тройната коалиция още не са избледнели. Затова най-вероятно ще се търси някакво непартийно правителство. В БСП обаче тази идея трябва да си пробие път, трябва време да узреят, че няма цялата власт да е в тях", добави социологът.

Четири партии имат сигурно място в следващият парламент, показват проучванията към момента. Това са ГЕРБ, БСП, ДПС и България на гражданите

"Бойко Борисов за първи път се ангажира с губеща кауза - да се гласува срещу АЕЦ", коментира Мира Радева." Ясно е, че тези, които ще гласуват, ще са "за" АЕЦ, а тези, които са "против", няма да отидат да гласуват. Така че ще имаме губещ Борисов и спечелил Станишев", посочи Радева. Според нея това ще се отрази и на резултата на парламентарните избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!