Солена глоба за българин, направил задръстване в Сърбия

Юлиан Христов 11 декември 2012 в 11:40 1333 0

Опашка от тирове Снимка: БГНЕС
Опашка от тирове Снимка: БГНЕС

Български тираджия е заплашен със солена глоба, ако бъде доказано, че е причинил 11-километровата блокада на магистралата Суботица-Белград при Бачка Топола, съобщава сръбският вестник "Курир", цитиран от "Фокус".

Преди два дни камионът, управляван от българин, се обърна като блокира пътя и образува колона от автомобили, която чакаше над 20 часа. Според сръбското издание, ако експертизата покаже, че камионът е бил с летни гуми, шофьорът може да бъде наказан с глоба от 800 000 динара (над 13 000 лева). 

„Ако се докаже, че е карал с летни гуми шофьорът ще трябва да плати глоба съгласно Закона за безопасност при движение. Това, което се знае в момента е, че шофьорът е карал със скорост, неприспособена с пътната обстановка, и се обърнал, като се опитал да заобиколи автомобил, който почиствал снега”, заявили източниците на вестника. 
Вицепремиерът в правителството на Войводина Горан Йешич е заявил, че 99% от задръстванията на магистралите са заради камиони. 

„Искаме от ресорния министър на Сърбия систематично да се реши въпросът и да се забрани пътуването на камиони в такава обстановка. Българският камион, който се обърна заради изпреварване на снегорин, е пример за блокада, при която евакуирахме над 1000 души”, заявил Йешич.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови