София ще си сътрудничи с OFFRoad-Bulgaria при кризи (снимки+видео)

Последна промяна на 09 януари 2013 в 14:50 4253 11

От името на форума документа подписа Владимир Йончев, който беше упълномощен от обществения съвет.Снимка: Сергей Антонов
От името на форума документа подписа Владимир Йончев, който беше упълномощен от обществения съвет.Снимка: Сергей Антонов

Форумът OFFRoad-Bulgaria подписа днес споразумение с кмета на София Йорданка Фандъкова за сътрудничество при кризисни ситуации.

От името на Форума документа подписа главният редактор на OFFNews Владимир Йончев, който беше упълномощен от Обществения съвет на Форума.

Подписаното споразумение предвижда при необходимост координационният център на общината да се свързва с представители на OFFRoad-Bulgaria, които ще помагат при бедствия евакуации и други кризисни ситуации.

"Споразумението е изготвено на база Закона за бедствия и аварии и така ще можем да разчитаме във всеки момент на тези достойни хора", коментира Фандъкова.

Тя напомни, че помощта е безвъзмездна, но при по-продължителни операции ще се покриват разходи за бензин и щети на доброволците.

"Никоя държава, дори и Швейцария, не може да си позволи да разчита само на държавния ресурс при бедствия и аварии. Благодарим на г-жа Фандъкова, че първа направи тази крачка и се надяваме други общини да я последват", каза Йончев.

Той напомни, че Форумът съществува от 8 години и в момента има над 130 хил. активни потребители. OFFRoad-Bulgaria има мобилна спасителна група от 300 души в цялата страна, които са преминали различни курсове на обучение, както и радиолюбителска група, която има обхват и връзка на места, където мобилните оператори нямат покритие.

Иван Клисарски припомни за помощта на Форумът при наводнението в с. Бисер, както и при пожарите на Витоша и в Рила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2013 в 16:57

Странно, следейки темата имасше доста повече коментари, които внезапно изчезнаха.
Не мога да повярвам, че медия от такова естество си позволява да цензурира и да показва само това което и е сгодно.

А ще спасявате човешки животи. Дали ще го правите както цензурирате.... ако ви е изгодно и има медийна изява. Или да го разбираме като поредния балон който е започнал да се надува.

11.01 2013 в 00:19

А, забравих. Един даже си беше закачил мъртва птица за тотем на колата. И речникът им беше един такъв - "нецензурен".

11.01 2013 в 00:17

Ами питам. Затова е условното наклонение. Защото имахме една такава случка с едни, които се представяха по този начин. А пък от коментара на някой си "Бат" си мисля, че съм уцелила. Иначе защо ще ми се обижда така ентусиазирано?

10.01 2013 в 11:47

"Коментарът е изтрит заради нецензурно съдържание."


Хммм, ще пробвам пак.

Ягодке, защо не вземеш да си поиграеш с половият орган, от който си изляла/ъл. А? Неинформирано "нещо"!

10.01 2013 в 10:26<em>Коментарът е изтрит заради нецензурно съдържание.</em>

10.01 2013 в 00:27

Дали ?

10.01 2013 в 00:01

...Ако offroad- bulgaria са тези, които преди три-четири години изкопаха с форсиране пясъчните растения на Корал, цяла нощ дъниха руски песни и си правиха гонки по плажа с мотори,а на сутринта си хвърлиха боклуците на дюните, по-добре е да не се правят на ангели-спасители...А ако не са ?

09.01 2013 в 22:23

Владо тържествено обещава пак да му порасне косата :)

09.01 2013 в 22:20

Ако offroad- bulgaria са тези, които преди три-четири години изкопаха с форсиране пясъчните растения на Корал, цяла нощ дъниха руски песни и си правиха гонки по плажа с мотори,а на сутринта си хвърлиха боклуците на дюните, по-добре е да не се правят на ангели-спасители.

09.01 2013 в 21:01

владо, ти да не си сменил музикуланите вкусове - къде е дългата кичара, дет се викаше едно време
 
X