Quantcast

След дебат за спящи момченца и деца на ДС, НС уволни Филип Златанов (обновена)

Последна промяна на 11 октомври 2013 в 10:07 4079 8

Бойко Борисов и Мая Манолова в парламента. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов и Мая Манолова в парламента. Снимка: БГНЕС

Трети пореден ден парламентът започва работа с дебат по отстраняването на шефа на Комисията за предотвратяване и установяване конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

В сряда точката беше отложена за четвъртък, за да бъде поканен Златанов, а в четвъртък беше отложена за днес по настояване на БСП, които пискаха уволнението да се обсъжда, когато в залата присъстват Бойко Борисов и Цветан Цветанов, за да отговорят на въпроса кой стои зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц.

Филип Златанов стана известен със скандалното тефтерче, в което си е записвал указание от И. Ф. и хора с други инициали като Ц.Ц. и Б.Б. Сред наставленията има изрази като „да се удари“, „да се оправи“, „да се запази“.

В резултат на това Искра Фидосова напусна Народното събрание и всички ръководни постове в ГЕРБ.

Красимир Янков от БСП отново призова да се даде отговор на въпроса кой стои зад инициалите Б.Б. и Ц.Ц. и те да поемат същата отговорност като Искра Фидосова.

В отговор на това Борисов поиска прекратяване на дебата, докато не дойде в зала липсващият днес лидер на БСП Сергей Станишев.

Докато се наспи това момченце, докато не се наспи добре, г-н Местан, да не обсъждаме тази тема, предложи лидерът на ГЕРБ.

"Няма да позволя на децата на Държавна сигурност да съдят Държавна сигурност, на децата на шофьори на ДС да съдят ДС. Хора, които са били въоръжени участници във Възродителния процес, не могат да съдят лидера на ДПС", отговори Лютви Местан. Докато казваше това от ГЕРБ скандираха "доносник".

Борисов призова да не се обиждат пред националната телевизия (дебатът се предава по БНТ и БНР на живо) и предложи минута мълчание за починали вчера лидер на ЕНП Вилфрид Мартенс.

Минутата мълчание обаче не доведе до смирение.

Десислав Чуколов от "Атака" обвини ГЕРБ, че отклоняват вниманието на хората с тази караница и ги призова да се замислят как от тефтерчето на Левски се стигна до тефтерчето на Фирип Златанов.

"Г-н Чуколов, чудя се как може да говорите за морал, след като показахте среден пръст на протестиращите", отговори му Цветан Цветанов.

По думите на Цветанов от тефтерчето са извадени само израни страници, а в него има и инициали С.С. Л.М. и Д.П. Защо никой не коментира тези инициали, попита зам.-председателят на ГЕРБ.

Мая Манолова от БСП не успя да се въздържи и също акатува ГЕРБ от трибуната: "Очаквах, че от срам ще замълчите и ще бъдете смирени днес. Единственият мъж сред вас се оказа Искра Фидосова и зад нейния гръб се скрихте всички.

Защо не си тръгнаха и другите с инициали от тефтерчето. За всички е ясно, че зад Б.Б. не стои Биг Брадър, а зад Ц.Ц. не стои Цонко Цонев. И Филип Златанов се скри, защо не дойде в парламента.Днес е денят, в който трябва да мълчите и да се срамувате".

В крайна сметка след три дни отлагане и час и половина дебати, депутатите най-накрая освободиха Филип Златанов като шеф и член на КПУКИ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2013 в 19:50

Никакви коментари не са необходими. Погледа на Мая Манолова към Тиквоча казва достатъчно. Напълно го разбирам Станишев, че не му се разправя с подобни инфантилни същества. Това нещо е за нивото на Сретан.

11.10 2013 в 19:42

+++

11.10 2013 в 19:17

Пусти бой! А бе тия всичките няма ли да ги изкараме най-сетне от нашето, НАРОДНО събрание, да им теглим по една майна и по сто тояги?! Не виждате ли, че са даже смотани актьори! Тия хора се водят за НАРОДНИ представители ехооооооо!!!!

11.10 2013 в 14:49

Примитивно до болка! По комунистически! Ако един престъпник напише в тефтерчето си СС, какво общо има това със Сергей Станишев? Къде е в случая отговорността на Борисов, че друг му е спрягал името? Всеки може да пише за всекиго това, което мисли. Но отговорността за написаното е на този, който го е написал, а не на този, който е описан. Той може да бъде отговорен едва след неопровержими факти, съпътстващи написаното. Боже, в какви идиотски сценарии вкарват българина? Комунизмът наистина е тежка диагноза - на политически идиотизъм!

11.10 2013 в 12:53

Прав е Чуколов,че се отклонява вниманието на хората от действително важните за тях въпроси-гено-
цида,слугуването на "избранниците"ни на чужди сили и елементи и т.н.....Да живее българския
БИГ БРАДЪР!

11.10 2013 в 12:42

Скучна селска вечеринка, само им трябва по 50 г ракия да пийнат преди заседанието. И това била еманацията на българския народ. Малееее....

11.10 2013 в 10:37

+1

11.10 2013 в 10:12

Чакай малко! Тези си подават реплики. Някой им е сценарист.