Скандален 77-годишен генерал с Jaguar иска да купи ВМЗ

Последна промяна на 13 юни 2013 в 17:10 10948 6

ВМЗ Сопот
ВМЗ Сопот

77-годишен о. з. Генерал-лейтенант Крум Михайлов пристигна пред сградата на ВМЗ-Сопот с автомобил Jaguar и поиска среща с икономическия министър Драгомир Стойнев. Михайлов обяви, че има желание да купи 95% от акциите на предприятието.

Генерал-лейтенантът направи скандално признание и обяви, че по времето на кабинета „Сакскобургготски“ НДСВ са подсписали споразумение със САЩ, че няма да продават производството на ВМЗ-Сопот. По думите му именно тази договорка е виновна за трагичната съдба на фалиралото предприятие.

Той обясни, че е готов да налее 100 млн. евро във ВМЗ-Сопот, ако държавата прехвърли безвъзмездно завода на общината. Генерал-лейтенантът е готов да откупи 95 % от акциите на ВМЗ и да заплати задълженията на предприятието.

Според изчисленията на кандидат-купувача той ще успее да възвърне инвестициите си чрез производство за 10 г.

Михайлов бе категоричен, че обявените средства са лично негови и зад него не стои никоя влиятелна фигура.

Генерал-лейтенантът коментира още, че предвижда да инвестира и 10 млн. евро в селско стопанство край Сопот.

Икономическият министър Драгомир Стойнев, който днес бе на среща във ВМЗ, подмина кандидат-купувача, без да му обърне внимание.

По-рано днес Стойнев заяви, че ще работи за това предприятието да остане държавна собственост.

Пренебрежението на Стойнев не смути Крум Михайлов. Той заяви, че вече е разговарял с кмета на Сопот и с някои депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.06 2013 в 09:10

Нискочелият фуражкаджия цел жифот и крадял от хората при първа категория труд. Разбойник.

14.06 2013 в 02:34

Kaкво е това дебилно заглавие!? Къде общо има ягуар-а? И защо го споменавате? А Ролс Ройс ако беше пак ли? Луди хора... лада ли да кара? Много жълто и тъпо...

13.06 2013 в 22:23

Не разбрах - семейните драми го правят по-скоро добър или по-скоро лош инвеститор?

13.06 2013 в 17:54

Да свършим и малко журналистическа работа. Кой е ген-лейт Крум Михайлов? Научаваме най-любопитното за него в "5-те най-любопитни пернишки истории" на сайта mirogled:
Историята на тогава 68-годишният Крум Михайлов, който по това време е шеф на шивашкото предприятие “Елена Георгиева”, и близо 40 години по-младата от него Милена също се разви драматично през 2005 г. Любовта между тях бе като латиноамериканска сага. Той е богат, директор на фабрика, генерал-лейтенант от резерва, има 2 хотела на Златни пясъци и е бил кандидат-депутат от Кърджали от Движението за социално слаби пенсионери. Милена пък е работничка в шивашката фирма. Още щом видял Милена той се влюбил в нея и я поканил на кафе. Любовната им история се развила бързо. Двамата заживели заедно.
Михайлов толкова обикнал Милена, че й се отдал изцяло. Осигурил всички удобства на младата дама, насърчил я да кандидатства във Варненския свободен университет. Любовта му към нея стигнала до там, че на 27 април 2004 г. се венчал пред Бог с нея в Рилския манастир. Договорът, който сключили, бил заверен от нотариус. При условие, че договорът не бъде изпълнен от някоя от страните, санкцията е да бъде проклет на този и онзи свят.
Проблемите на влюбената двойка започнали на 8 юни същата година. Крум и Милена заминали за Пловдив, който е родният град на генерала. Младата девойка била отвлечена, а за да я откупи от похитителите професорът броил 50 хил. долара.
В навечерието на Нова година, след употреба на солидно количество алкохол, Милена признала на Крум, че отвличането е инсценирано от семейството й. Последвал скандал, а след това и сдобряване. Девойката обещала, че повече няма да се отделя от него.
Само 3 дни по-късно обаче Милена заявила, че вече не обича Крум. Тя не отговаряла на обажданията му, а брат й и баща й го заплашвали с убийство.

13.06 2013 в 17:44

БОЖЕ Г1ОСподи. Един генерал имал 6 апартамента. Друг генерал със ЯГУАР инвести10ра сто милионаевро даси купи ЗАВОДЧЕ а народчето гладно

13.06 2013 в 17:42

Екстра! Обожавам такива стратегически инвеститори :-))))
Значи сега две седмици ще четем за Крум Михайлов, както четохме за другите стратегически инвеститори Валентин Захариев и Николай Банев :-)))
Но така и не разбрах, какво ги обвиняват хората, все пак те са доказали че са много по-добри стопани от държавата :-)
 
X