Quantcast

Сирийски бежанци се погнусиха от дома във Враждебна (снимки)

Последна промяна на 20 септември 2013 в 16:31 5196 28

Домът във Враждебна. Снимка: Фейсбук
Домът във Враждебна. Снимка: Фейсбук

Около 130 души от Сирия са настанени от вчера в сградата на някогашен интернат за деца в столичния кв. Враждебна. До вечерта обаче бежанците отказваха да влязат в стаите заради мизерните условия.

"Едно бягство струва скъпо. Избягахме в Турция, но там не беше добре за нас. Дойдохме тук. Искаме Европейския съюз да ни помогне. Но в тази сграда не може да се живее, вътре е толкова мръсно и отврътително. Децата ни ще се разболеят", разказа млад бежанец пред bTV.

Настроенията на хората от Враждебна спрямо бежанците също са враждебни. Местните жители не искат чужденците в близост до домовете си.

Междувременно кметът на район Кремиковци Ивайло Панев заяви пред, че обстановката там е спокойна, но хората са негативно настроени към бежанците. В момента в интерната във Враждебна има около 130 души. "Важно е да запазим сигурността и спокойствието на хората", заяви Панев.

До преди 10 години в сградата са живяли деца в неравностойно положение. След затварянето на дома, той е бил оставен на произвола и е напълно занемарен. Преди няколко дни в старите стаи са монтирани легла. От Агенцията за бежанците коментираха, че чужденците били недоволни, защото идвали от място с по-добри условия - станция на МВР в Стрелча.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2013 в 22:34

Голями писаници. Хората са като нас. Ако и в България се пръкне един двама луди и си заформят една война и ние всички ще се юрнем да бягаме. Че на кой му се иска да живее във война. Хора всякакви бедни, богати, чисти, мръсни, всички те са със статут на бежанци и докато не им оправят документите си стоят в общежитията. Не знам да има хотел който да те настани без документи или ако си без виза и печати в паспорта за легално преминал границата. Дали ни харесват или не е въпрос на вкус. Добре е все пак да се опитаме да им помогнем, защото недай си боже попаднем в подобна ситуация ще се наложи и ние да разчитаме на непознати хора от чужда държава.

28.09 2013 в 14:14

Помислете за 2 000 000 българи, които последните години станаха бежанци. И Вие сигурно имате роднини в чужбина. Никой не се е отнасял лошо към тях. Хората не бягат от добро.

24.09 2013 в 11:48

а те какво са очаквали по хотели ли да ги настанят и това им е много

24.09 2013 в 10:42

Щом са стигнали само дотук, значи са им свършили парите. Иначе, ако имаха още, щяха да платят на каналджиите да ги прекарат по на запад.

21.09 2013 в 08:43

Никой не ги е викал да идват.Да си оправят държавата иначе да духат дедовия.Няма да изхранваме разни смрадове пък били те и с претенции.Що не си стоят в Турция.

20.09 2013 в 21:45

Не знаеш за какво говориш изобщо.

20.09 2013 в 21:39

Еми предпочитам да пуша John Player Special. И знам много вицове за евреи, повечето от вуйна ми Ребека. На тая тема трудно ще ме хванеш. Всъщност не е вярно, че няма прости евреи. Има и то доста. Като те гледам тебе, си там някъде.

20.09 2013 в 21:27

Еми правилно византийците са смятали египтяните за цигани, щото то няма особена разлика. Изобщо арабелите са си циганите на Близкия Изток. Нефта свършва, и за да не ядат камили, са се юрнали да осират Запада. Вуйна ми Ребека много ги мрази, щото при атентат осакатиха крака на единия братовчед. От мене добра дума за арабин и лоша за евреин няма да чуеш по принцип, освен за недоразумения като Еми Барух и т.н. посредствености. Значи не ги искам сирийците тука, и толкова.

20.09 2013 в 19:49

Беше станал скучен по едно време. Ето това е гнусната гнойна жлъч която НФСБ изсмуква от Фатака. Ето за това си говорим! :) Радвам се че така хубаво го визуализираш.

20.09 2013 в 19:47

Не знам какво пушиш но е редно да почерпиш. Вие от новата тройна коалиция, сте набарали много добър мат'риал явно и е грехота да го пазите само са себе си.