Щрак Де Ниро на портрет, с Бойко и Вежди отпред (снимки)

Нели Чолашка 11 октомври 2012 в 15:39 6363 12

Бойко и Вежди между актьорите Траволта и Де Ниро. Снимка: Министерски съвет
Бойко и Вежди между актьорите Траволта и Де Ниро. Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов поканил на частна вечеря актьорите Робърт Де Ниро и Джон Траволта, които са в България за снимките на филм, съобщи днес правителствената пресслужба.

Присъствал и министърът на културата Вежди Рашидов. Като доказателство е изпратена и снимка на Борисов и културният министър между известните актьори.

Министерството на културата пък отделно е пуснало на сайта си фотоси на Рашидов поотделно с двамата актьори. В съобщението на културното ведомство се твърди, че вечерята била "работна".

"Разговорите започнаха не по темата кино, защото Робърт де Ниро и Траволта вече много добре знаеха, че Вежди Рашидов е известен скулптор. Тъй като и родителите на Робърт де Ниро са художници, големият холивудски актьор показа на министър Вежди Рашидов снимки на скулптури на баща си", съобщават от Министерството на културата.

Рашидов пък му показал отчета на Министерството на културата и му разказал за новите музеи на България. Де Ниро е получил и скъп подарък - документалният филм "Вежди".

"Де Ниро се поинтересува дали филмът е дублиран и когато разбра, че има английски субтитри, обеща, че непременно ще го гледа", уведомяват още от културното министерство. В заключение се уточнява, че двамата актьори са опитали "традиционни български печени чушки, вариант на шопска салата, както и избрана селекция български вина".

Вечерята е била на 10 октомври вечерта в резиденция "Лозенец", съобщава сайтът Dartsnews. По тяхна информация Бойко е поканил двамата актьори да играят тенис, но те се уплашили от неговите умения и отказали. Гостите пък поканили българския премиер за екшън герой в нов филм. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!