Седем души в ареста след побой за разпределяне на сметище

Юлиан Христов 10 август 2012 в 10:26 809 0

Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив
Полицейски автомобил. Снимка: БГНЕС, архив

Седем души са в ареста след скандал и побой за разпределяне на сметището между Сливница и село Алдомировци. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Пострадали са жена на 30 и мъж на 50 години. Задържани са четирима мъже и жена на възраст между 20 и 40 години от столицата, 50-годишен мъж от Нови Искър и 46-годишна перничанка. Сигналът за инцидента бил подаден в районното управление в Сливница вчера около 10.35 часа. Свидетел съобщил за възникнал скандал между две групи лица.

Пристигналите на място полицейски служители установили, че на сметището, разположено между града и с. Алдомировци, е пристигнал червен микробус. От него слезли непознати, които въоръжени с метални тръби и бухалки нанесли побой на група роми, ровещи в боклука. Двамата пострадали от побоя били транспортирани с множество наранявания по ръцете и краката в спешния център, а впоследствие и в лечебно заведение, където им е била оказана медицинска помощ.

Служителите на реда реагирали светкавично и предприели незабавни заградителни действия, в резултат на които нападателите били задържани недалеч от местопроизшествието. На третокласен път униформените засекли въпросния микробус, марка „Мерцедес 207 Д” със софийска регистрация. Освен водача и возещите се на предната седалка две жени, в товарното помещение били установени още четирима мъже. При огледа на превозното средство криминалистите намерили и иззели бухалките и тръбите, с които бил нанесен побоят. В хода на разследването станало ясно, че групата била изпратена да „респектира” ровещите в сметището, с цел да ги отстрани и заеме тяхната територия.

Седмината са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая в РУП-Сливница е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325 от НК. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!