Татяна Дончева: КТБ слага министрите

OFFNews 03 октомври 2013 в 12:38 9994 83

Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС
Татяна Дончева, Снимка: БГНЕС

Корпоративна търговска банка (КТБ) слага министрите. Стоя зад думите си. Тези министри са минали през филтъра на тази банка.

Това каза в интервю за Нова тв бившият червен депутат Татяна Дончева.

На въпрос кой взима решенията в БСП, тя отвърна, че това се прави от задкулисните играчи. „Станишев даде тази партия на концесия”, добави Дончева.

Станишев си позволи такива обвързаности, каквито никой не си е позволявал, заяви Дончева, като обясни, че тези обвързаности са претърпели еволюция - през 2005 г., когато лидерът на БСП беше премиер. Тогава, външни за партията групи, са взимали решенията за назначенията на министри, заместници и шефове на агенции, но партията е взимала основните решения, докато постепенно "тесния кабинет на Станишев започна да сключва сделките.., а сега сме на нов етап, когато КТБ може да ви сложи министрите".

Тя даде пример с енергийния консултант за "Белене" Богомил Манчев, който според нея е жертва на поръчка. „Същата група му е вдигнала мерника, защото искат да преразпределят пазара”, заяви тя. По думите ѝ той е силен играч и те трябва да се съобразяват с него.

„За кога ще се реформира БСП? Ако искаш да премахнеш зависимостта, трябва да премахнеш хората, които са зависими”, каза още Дончева.

Попитана какви са шансовете на един нов ляв проект и може ли да направят такъв с Георги Първанов, Дончева отговори, че има допирни точки с него, но имат и много различия. „Не може по този начин да има общ проект с него”, каза тя и добави, че се работи по създаването на нов проект.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!