Ромчета сурвакаха вицепрезидента за Банго Васил

Последна промяна на 14 януари 2013 в 12:45 2145 2

Ромчета сурвакат вицепрезидента Маргарита Попова. Снимка: Сергей Антонов
Ромчета сурвакат вицепрезидента Маргарита Попова. Снимка: Сергей Антонов

Група ромчета сурвакари се събраха днес на "Дондуков" 2, за да сурвакат вицепрезидента Маргарита Попова по случай празника Василица

 Децата са възпитаници на СОУ „Св. Паисий Хилендарски” в град Върбица. Те поздравиха Маргарита Попова с песни и стихотворения и й пожелаха здраве и успех през Новата година. Вицепрезидентът и нейният екип пък дариха младите сурвакари с лакомства.

 Срещата на учениците с Попова е част от национална кампания, провеждана от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“, за отбелязване и популяризиране на Ромската Нова Година, съобщават от пресслужбата на "Дондуков" 2.

От няколко години Ромската Нова година се отбелязва и като ден на ромската култура. Ромската общност у нас празнува Василица на 13, 14 и 15 януари.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 21:36

Моля, не лъжете хората!На снимката няма и едно ромче.В цялата група са турчета,българчета,помачета.Нямам нищо против ромчетата,но съм против лъжата под снимката.Излиза,че е срамно да си българин,помак или турчин.Честит празник на всички роми.Честит да е на всички с красивото име Васил.

14.01 2013 в 15:53

Да са живи и здрави именниците на Свети Василий Велики.