Реформаторският блок се присъединява към Протестна мрежа

27 август 2013 в 17:13 5542 42

Реформаторски блок. Снимка: ДСБ
Реформаторски блок. Снимка: ДСБ

Реформаторският блок се присъединява към движението Протестна мрежа и изразява пълна солидарност и съпричастност към поставените от протестиращите цели.

Това става ясно от декларация на блока.

В текста на документа се заявява, че Реформаторският блок е убеден в това, че правителството на Пламен Орешарски е вредно и опасно за българската държава и икономика като настоява за незабавната му оставка. 

"Изтеклите три месеца от мандата на коалицията БСП, ДПС и Атака доказаха, че те не могат и не желаят да управляват в интерес на българското общество. Всички техни кадрови решения обслужваха единствено по-дълбокото навлизане на мафията в държавния апарат, а изтеглянето на 1 млрд. нов дълг е в директна услуга на олигархичното източване на държавните финанси.

Реформаторският блок активно подкрепя всички организирани и неорганизирани, граждански и политически протести срещу правителството. Присъединяваме се към настояването за прекратяване на този престъпен мандат и за извънредни парламентарни избори.

В тази връзка изказваме пълна съпричастност и солидарност с декларацията на спонтанната гражданска инициатива „Протестна мрежа” и декларираме готовността си да работим заедно за общите ни цели:

- незабавна оставка на мафиотското правителството на БСП, ДПС и АТАКА;

- изваждане на мафията от държавата;

- въвеждане на механизми за ефективен граждански контрол", се казва още в текста на декларацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!