Разрешиха строеж на пристанища без търг. Сините: Това обслужва ТИМ

Последна промяна на 06 март 2013 в 14:51 2667 3

Пристанище. Снимка: БГНЕС
Пристанище. Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата, внесен в края на миналата година от Министерския съвет. 

С тях се разрешава учредяване право на строж за лица, които са изразили инвестиционна инициатива за изграждане или разширяване на пристанища и пристанищни съоръжения. 

Това означава, че бизнесмени с много средства ще могат да строят пристанища, без да участват в търг или конкурс.

Тези промени обслужват интересите на ТИМ, Кирил Домусчиев или други от този калибър, обяви Иван Иванов от Синята коалиция.

"ГЕРБ се държат като двуликия Янус - във Варна техните лидери снемат политическа отговорност от Кирил Йорданов, който обслужваше ТИМ в продържение на много години, а в същото време в Народното събрание гласуват закони, с които ТИМ или други от този калибър ще се облагодетелстват", коментира още синият депутат.

Според него не е случаен фактът, че се бърза именно с този закон, който доста бързо мина на първо и второ четене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.03 2013 в 17:33

:(
Много хубав пържен калкан правеха... Ако е този на 4-та буна;

Ама как така някой има нотариален акт за парцел на самото море??? Може би става въпрос за друг ресторант...

Ще изчистим града от мутри, щом веднъж сме почнали :) Както стана и с кмета... Ще продължим. В България има млади хора с чисти души - те ще ни водят през блатото!

06.03 2013 в 16:01

Ще гласуват, разбира се. Нали Бойко е съдружник с тях. Нали той упълномощи бившия областен управител да им делегира права да представляват държавата в спора за крайбрежната алея. И така - ТИМ хем я вземат цялата, хем представляват държавата. Няма такова чудо в цял свят - крайбрежна алея, изключителна държавна собственост, да е продадена на една доста спорна силова групировка.
Утре багери ще събарят ресторант "Буната", защото пречи на ТИМ. Ресторантът има нотариален акт за собственост върху земята, законен ток и вода.

06.03 2013 в 15:01

Мдаа.... Лошото е, че ще ни избягат всичките тези въшльовци, по примера на братя Галеви и няма да могат справедливо да си понесат народния гняв тогава, когато с всичката си сила се стовари върху им, да се надяваме - СКОРО!!!