Раздутите пари за администрация нямало да ударят бюджета

Елица Мартинова 01 август 2013 в 13:35 1305 13

Петър Чобанов, министър на финансите. Снимка: БГНЕС
Петър Чобанов, министър на финансите. Снимка: БГНЕС

Допълнителните кадри в новото Министерство на инвестиционното планиране, увеличението в заплатите на областните управители и назначението на нови техни заместници нямало да се отразят върху бюджета.

Това обяви от парламентарната трибуна финансовият министър Петър Чобанов. Обяснението му бе по повод изказване на бившия министър по европейските фондове Томислав Дончев.

Както писа вчера OFFNews, Дончев предупреждава, че новият кабинет назначава допълнителни заместници на областните управители и надува заплатите на областната администрация с 30%.  Дончев уточни, че новите областни управители са назначени на максималната работна заплата, а не както е било по времето на ГЕРБ – на минималната. Той предупреди още, че има увеличение и в политическите кабинети на министрите и зам.-министрите.

По време на разискванията по промените в Бюджет 2013 Дончев за втори път попита министър Чобанов как тези допълнителни разходи ще се отразят върху държавните сметки.

Макар че вчера игнорира въпроса, днес финансовият министър все пак реши да опровергае опасенията на Дончев. Чобанов не отговори на въпроса дали заплатите на областните управители са увеличени, но заяви, че всички допълнителни разходи в областните администрации ще се реализират чрез преструктуриране на разходите.

"В крайна сметка, във всяка администрация може да има оптимизация - и на работата, и на разходите", категоричен бе финансовият министър.

Във връзка с новото ведомство по инвестиционното планиране Чобанов подчерта, че в разчета си за 2013 г. министерството планира да реализира над 3 млн. лв. повече от разходите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!