Рали Дакар 2013: репортаж от етап 8 Салта – Сан Мигел

Христомир Николов 13 януари 2013 в 21:15 1285 0

dakar2013_stage8_report3
dakar2013_stage8_report3

Етап 8 от рали Дакар 2013 бе доста… странен. Отсечката от Салта до Сан Мигел де Тукуман бе модифицирана на няколко пъти, поради изсипалите се тежки дъждове в района, който направиха почти цялото трасе непроходимо. Сутринта, бе отменена цялата първа част на планирания за над 400 км етап, което автоматично означаваше, че етапът за камионите няма да се състои. Големите момчета можеха да се състезават именно в първите 150 километра от планираното трасе, но пороите отнесоха почти всичко.

Втората част на етапа, която обещаваше още 150 км технично трасе, също бе модифицирана. Първоначално бе изместен старта, а след това бе съкратен и финала, след една от контролите, заради придошла река. Това накара организаторите да спрат етапа преди въпросната река. Тъй като вече имаше 5 автомобила, които бяха прекосили участъка преди да се наводни, за класиране в отсечката важеше времето на последния от тях, което автоматично бе дадено на останалите от кервана. Що се отнася до мотоциклетите, те успяха да се доберат сравнително леко до финала и там времената са си ок.

След модифицирането на етапа, Петър Ценков и Иван Маринов се движеха на 39-о място, а Орлин Алексиев и Пламен Николов бяха 64-и. Ако и на двамата е бил дадено времето на Петерханзел, след промените, значи няма никаква промяна и в местата им в генералното за момента >>>ОЩЕ>>>

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови