Радан Кънев: Отцепниците от ГЕРБ нямат място в реформаторския блок

Александра Маркарян 08 юли 2013 в 16:39 3826 13

Радан Кънев. Снимка: dsb.bg
Радан Кънев. Снимка: dsb.bg

Напусналите ГЕРБ нямат място в новото реформаторско обединение. Това заяви председателят на Демократи за силна България Радан Кънев в интервю за БНР.

Петима членове на партията на бившите управляващи обявиха в неделя чрез декларация, че напускат ГЕРБ. Те са: Емил Димитров - по-известен като Емо Фаса, Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков и Константин Хаджиев. 

Като мотив те са посочили, че "ГЕРБ вече няма нищо общо с ценностите от създаването си", а въпросното преобръщане на ценностите намирало израз във факта, че "човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления (бел. ред. Цветан Цветанов) продължава да е зам.-председател на партията".

В същото време от ДСБ приветстват избора на Божидар Лукарски за председател на СДС, което, по думите на Кънев, е знак за разграничаването на СДС от ГЕРБ.

Лидерът на ДСБ определи като "лъжа" твърдението на Бойко Борисов, че новият Реформаторски блок се финансира от банката на Цветан Василев КТБ, която е свързана и с Делян Пеевски и медийната му империя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!