Пуснаха Хамстера

Юлиан Христов 11 май 2012 в 15:39 1280 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Антон Петров - Хамстера вече е на свобода, съобщи БНР.

По непотвърдена информация, той е бил пуснат от ареста, след като подписал предупредителен протокол да спазва законите и да не върши престъпления. Такъв бе подписан и от Димитър Желязков - Митьо Очите. Желязков беше освободен още вчера.

Двамата бяха задържани вчера от спецполицаи по подозрение, че готвили атентат срещу висш полицай от ГДБОП. Двамата признали, че са се видели, но не потвърдили съдържанието на проведения разговор между тях, съобщи пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов. Той обаче изрази голямо съмнение двамата да са водили разговор за изкуство.

„Убеден съм, че нито Митьо Очите, нито Хамстера ще си говорят за новата театрална постановка, която е хитова по българските театри, или пък ще говорят за новите игрални филми”, каза вицепремиерът.

Името на Антон Петров беше замесен в аферата „Октопод“. Той бе сочен и като свързващото звено между ръководената от Алексей Петров група и групата за отвличания „Наглите“.  Тогава при ареста му вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че в дома ме била намерена банкнота, която била от поредицата серийни номера на тези, с които бил платен откупът за отвлечения Румен Гунински. Тогава обаче Хамстера беше освободен от съда с мотива, че няма доказателства, които да сочат неговата съпричастност към отвличанията. Несебърският наркобос Димитър Желязков – Митьо Очите от март е на свобода. Митьо Очите бе осъден на 4 години и 10 месеца затвор след споразумение с прокуратурата. Той се превърна в първия признал се за шеф на организирана престъпна група за разпространение на наркотици.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови