Психолог започва работа с учителката, опитала да сложи край на живота си

Александра Маркарян 20 декември 2012 в 10:54 2889 1

Илияна Иванова
Илияна Иванова

48-годишната учителка, опитала да сложи край на живота си, вече е контактна и адекватна. Днес предстои с нея да се срещнат психолог и психиатър, съобщиха от болница „Пирогов“.

Илияна Иванова е настанена в клиника „Токсикология“ в болницата за спешна помощ от 18 декември сутринта. Тя била приета по спешност с алкохолно отравяне и медикаментозно отравяне. В кръвта й бяха открити 1.46 промила алкохол и таблетки “Карбомазепин” и “Коаксил”.

48-годишната учителка по немски език бе отстранена от 130 училище в София, след като влезе в час на своя колежка в нетрезво състояние, пя и танцува пред децата.

Случката предизвика вълна от противоречиви коментари.

Малко след нея се разбра, че Иванова има много тежка съдба. Мъжът ù бил болен от епилепсия и тормозел нея и трите им деца. Наскоро починал и тя трябвало сама да се справя с отглеждането им.

Иванова публикува покъртително писмо, в което се извини за поведението си. Съюзът на българските учители започна да събира помощи за нея.

Външният министър Николай Младенов обаче написа във Фейсбука си: “Респект и уважение обаче означава и спазването на най-високите професионални стандарти. Един от които е — не ходи пиян на работа. А ако ходиш — ти си си виновен и си носиш последствията, не някой друг.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови