Проверка за незаконна сеч в Карловско започва днес

OFFNews 08 септември 2022 в 07:43 1468 2

След наводненията в Карловско

Снимка КСБ

След наводненията в Карловско

Имало ли е незаконна сеч в горите в Карловско - на този въпрос ще се опитат да отговорят от Министерство на земеделието, МВР и Прокуратурата, които днес стартират проверка в района. Към тях се очаква да се присъединят и кметове, както и представители на наводнените села.

Съмнения, че именно незаконната сеч в годините е допринесла за наводненията в Карловско изказаха много местни жители. Според коментарите на земеделският министър Явор Гечев и на служебният премиер Гълъб Донев по-скоро присъстваше тезата, че в района не е имало прекомерна сеч. Вчера в БТВ министър Гечев каза, че има установени нарушения, но те, поне на хартия не изглеждат значителни и сериозни.

Междувременно работата в наводнените села продължава. Ще бъдат изградени временни водопроводи, тече и възстановяване на електрозахранването.

7 къщи са напълно разрушени от природното бедствие, 60 са необитаеми, а 84 са негодни за живеене. Министерството на отбраната се е ангажирало да предостави контейнери за живеене, подходящи и в есенно-зимния сезон, съобщават от Нова телевизия.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

08.09 2022 в 09:34

Защо ли ме съмняват тези проверки!

-490

1

EA Trash

08.09 2022 в 08:20

Оооо, чакайте да почне отоплителния сезон. Няма да ви стигнат проверяващите... Половината гора я отпишете тая зима!