Протестът в защита на парк „Пирин“ (снимки+видео)

26 февруари 2013 в 18:39 18952 4

 Протестът в защита на парк „Пирин“. Снимка: Сергей Антонов
Протестът в защита на парк „Пирин“. Снимка: Сергей Антонов

OFFNews проследи на живо протеста в защита на национален парк „Пирин“.

20.35 часа - Протестът приключи без инциденти.

19.45 часа - Демонстрантите са над 1000. В момента шествието е пред МС. Към шествието се включиха и протестиращите срещу приватизацията на БДЖ „Товарни превози”

 19.10 часа - Множеството се събра пред Съдебната палата и потегли към МС. Първоначално на протеста нямаше полицаи, а когато шествието потегли се появиха едва десетина служители на реда. В шествието към момента участват над 500 души. Демонстрантите са издигнали огромен плакат с надпис "Пирин е в беда - спасете го сега".

Шествието започва на кръстовището на бул. „Витоша“ и ул. „Алабин“ (срещу Съдебната палата) и ще стигне пред Министерския съвет.

„Съществува реална опасност екоминистърът в оставка Нона Караджова да одобри решението на Висшия експертен екологичен съвет от 19 февруари 2013 г., който узаконява заграбените територии от Национален парк Пирин в ски зона Банско и позволява ново строителство сред вековните гори на планината. Правителството в оставка може още на заседанието си в сряда, 27 февруари 2013 г. да одобри решението на Нона Караджова за промени в плана на управление на Национален парк Пирин!“, писаха организаторите във Фейсбук групата за протеста.

 

 


Video streaming by Ustream
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови