Протестът на Варна: Мъж гладува трети ден, Иван Петров събира подписи

Последна промяна на 24 март 2013 в 13:38 1450 1

Палатковият лагер пред община Варна.
Палатковият лагер пред община Варна.

Около 100 души се събраха днес на протест пред Община Варна. Демонстрантите останаха около половин час до входа на общината заедно с хората от палатковия лагер и обявилия гладна стачка Младен Живков.

40-годишният мъж вече трети ден гладува в знак на несъгласие, че общинските съветници на Варна не си подадоха оставките по примера на кмета Кирил Йорданов. Живков обяви, че е решен да продължи стачката, докато постигне искането си. Съграждани му носят вода и чай и засега той се чувствал сравнително добре, сподели протестиращият. "Предложиха ми 10 000 лева, за да спра да стачкувам", разказа варненецът.

В палатковия лагер встрани от входа на общината са прекарали нощта трима души.

След Общината, митингуващите варненци се отправиха към катедралата, Съдебната палата и Областната управа.

И във Варна днес започна набиране на подписи на партията мандатоносител на исканията на голяма част от протестиращите - Демократична гражданска инициатива. Събраните подписи ще послужат за регистрацията на партията в ЦИК и участие в предстоящите избори за парламент. В основата на подписката в морския град е активистът Иван Петров, който в първите дни на демонстрациите бе намушкан с нож в областта на кръста. Петров не потвърди категорично, че самият той ще се кандидатира за депутат, но и не отрече такива намерения. Запитан от журналисти защо се е променила принципната позиция на протестиращите да не влизат в партии и да не участват в политиката, Петров отговори: "Какво, да ги оставим те ли да управляват?" Крайно време е за представители на гражданите във властта, каза още Иван Петров.

Друга част от митингуващите пък възроптаха срещу медиите, които не ги разбирали и не ги отразявали адекватно.

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2013 в 18:26

Младенчо си е криминален престъпник пребил родата на женаси, лежал ефективно до декември и помилван от Марин. Явно в затвора е попаднал на хора и станал човек. Да ама не. Псувайки каруцарски и обиждайки хора при изпълнение на служебните им задължения май пак ще попадне на хора в затвора. А фарса с гладната стачка е явен защото на видео качено от Теодор се вижда и казва, че е на кола, а на репортажа като почва да "гладува" си е на биричка. Той че е неграмотник е ясно но спонсорите му би трябвало да знаят, че това е храна. Отделно в нета е качен сайт как рано сутрин лапа банички. А брата на говорителката му Петя Хараланова -Катерин лежи в затвора в Германия за амфетамини. Самата говорителка едва се е оттървала покрай две каки с фриволно поведение. Мила родна картинка. Това изкараха сценаристите да бъдат морални трибуни. Явно толкова могат. Лошото е че ги търпим.