Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Протестът на Варна: Мъж гладува трети ден, Иван Петров събира подписи

24 март 2013 в 13:38 1952 1

Палатковият лагер пред община Варна.
Палатковият лагер пред община Варна.

Около 100 души се събраха днес на протест пред Община Варна. Демонстрантите останаха около половин час до входа на общината заедно с хората от палатковия лагер и обявилия гладна стачка Младен Живков.

40-годишният мъж вече трети ден гладува в знак на несъгласие, че общинските съветници на Варна не си подадоха оставките по примера на кмета Кирил Йорданов. Живков обяви, че е решен да продължи стачката, докато постигне искането си. Съграждани му носят вода и чай и засега той се чувствал сравнително добре, сподели протестиращият. "Предложиха ми 10 000 лева, за да спра да стачкувам", разказа варненецът.

В палатковия лагер встрани от входа на общината са прекарали нощта трима души.

След Общината, митингуващите варненци се отправиха към катедралата, Съдебната палата и Областната управа.

И във Варна днес започна набиране на подписи на партията мандатоносител на исканията на голяма част от протестиращите - Демократична гражданска инициатива. Събраните подписи ще послужат за регистрацията на партията в ЦИК и участие в предстоящите избори за парламент. В основата на подписката в морския град е активистът Иван Петров, който в първите дни на демонстрациите бе намушкан с нож в областта на кръста. Петров не потвърди категорично, че самият той ще се кандидатира за депутат, но и не отрече такива намерения. Запитан от журналисти защо се е променила принципната позиция на протестиращите да не влизат в партии и да не участват в политиката, Петров отговори: "Какво, да ги оставим те ли да управляват?" Крайно време е за представители на гражданите във властта, каза още Иван Петров.

Друга част от митингуващите пък възроптаха срещу медиите, които не ги разбирали и не ги отразявали адекватно.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews